Skip to main content

Julkaisut

Valikoimiimme kuuluu klassikkokirjallisuutta ja kirjallisuuden klassikoita.

Ramus Aureus

Juhlakirja RAMUS AUREUS 

Koulumme 130-vuotisjuhlakirja, jonka runsaat 50 kirjoitusta piirtävät monipuolisen kuvan Turun Klassikon historiasta ja sen oppilaiden panoksesta isänmaamme rakentajina yhteiskunnan eri osa-alueilla. Kirjoittajien luettelo Rauno Aaltosesta Markus Yli-Jokipiihin kuvastaa sitä laajaa yhteiskuntaelämän kirjoa, jossa koulusta elämälleen eväät ammentaneet alumnit ovat vuosikymmenten varrella vaikuttaneet.

Teoksen artikkelit opastavat lukijan matkalle siihen henkiseen Pantheoniin, joka elää klassikoissa.

Tämä jokaisen klassikon kirjahyllyyn kuuluva teos on saatavilla 15 euron hintaan.

 

Tilaa kirja tästä

Columna Latina - Lääkintälatinaa ja antiikin lääkintää kaikille

Suomen Lääkärilehdessä julkaistuja lääkintälatinaan ja antiikin lääkintään keskittyneitä kolumneja vuodesta 2008. Kirjoittajina Arto Kivimäki, Antti Jääskeläinen, Hannu Ollikainen, Kimmo Kemppainen, Ylermi Luttinen ja Martti Vastamäki. Saatavilla 10 euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Keskusteluja Tusculumissa

Ciceron pääteoksia, elämänfilosofinen pohdiskelu, jossa käsitellään kuoleman halveksuntaa, tuskan sietämistä, kärsimyksen lievittämistä ja onnellisen elämän ehtoja. Teos on elävää maailmankirjallisuutta, joka puhuttelee myös nykylukijaa. Veli-Matti Rissasen suomentamaa teosta, jota on varastossa vain muutama kappale, on saatavilla viiden euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Karthagon Hannibal Rooman porteilla

On kevättalvi 217 eKr. Roomassa eletään kauhun hetkiä, sillä Karthagon Hannibal on Alpit ylitettyään voittanut Rooman legioonat jo kahdessa taistelussa ja suunnittelee lähtöä kohti etelää. Roomalaiset äidit pelottelevat tottelemattomia lapsiaan varoituksella Hannibal ad portas.

Näistä toisen puunilaissodan dramaattisista vaiheista kertoo Titus Liviuksen Ab urbe condita -teoksen 22. kirja, jonka ovat suomentaneet sekä syventävin tekstein ja selityksin varustaneet Maija-Leena Kallela, Ylermi Luttinen ja Teivas Oksala. Teosta on saatavilla vain muutama kappale 20 euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Karthagon Hannibal Campaniassa

Rooman valtaamista suunnitteleva Hannibal pyrkii saamaan luonnon suosiman Campanian rannikon vauraat kaupungit Capuan, Casiliniumin, Cumaen, Nolan ja Neapoliksen luopumaan Roomasta. Oveluudestaan kuulu Hannibal aiheuttaa suurta kuohuntaa noiden kaupunkien asukkaiden keskuudessa.

Näistä toisen puunilaissodan vaiheista kertoo Titus Liviuksen Ab urbe condita -teoksen 23. kirja, jonka ovat suomentaneet sekä syventävin tekstein ja selityksin varustaneet Maija-Leena Kallela, Ylermi Luttinen ja Teivas Oksala. Teosta on saatavilla vain muutama kappale 20 euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Kaksi tragediaa: Faidra ja Oidipus

Lucius Annaeus Senecan kaksi Kreikan myyttejä tulkitsevaa psykologisen tarkkanäköistä tragediaa, joista ovat ammentaneet innoitusta monet kirjailijat Shakespearesta alkaen. Saatavilla viiden euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

50 vuotta Turun Klassikon hyväksi

Turun Klassikot ry:n 50-vuotishistoriikki vuodelta 2012.

Kun yhdistys saavutti 50 vuoden iän, julkaistiin Classices Aboenses – 50 vuotta Turun Klassikon hyväksi-juhlakirja, joka sisältää Klassikon koulun ja Klassikon lukion rehtoreiden, Timo Koukin ja Kai Heinon tervehdykset sekä klassikko Hannes Virrankosken kirjoittaman Turun Klassikot ry:n historiikin ja seitsemän kirjoittajan lyhyempiä muisteluja yhdistyksestä ja koulusta. Teos piirtää Turun Klassikot ry:n viiden ensimmäisen vuosikymmenen työstä ja toimesta kattavan ja värikkään kuvan. Yhdistyksen toiminnan moninaisia vaiheita kerrataan monien kirjoittajien muisteluksin ja tarinoin.

Tämä Turun Klassikot ry:n jokaisen jäsenen yhdistystietämystä vertaansa vailla olevalla tavalla lisäävä teos on saatavilla viiden euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Turun Klassikot ry:n logotuotteet

Tämä klassikko Jukka Mäkelän yhdessä tutkija Tom Bergrothin kanssa suunnittelema logo ansaitsee tulla sijoitetuksi jokaisen klassikon kodin seinälle
näkyvälle paikalle.

Taulu (23 x 30 cm) on saatavilla vaihtoehtoisesti valkoisella tai hopeanvärisellä kehyksellä hintaan 20 euroa.

Logo on saatavilla myös kangasmerkkinä (halkaisija 8 cm) hintaan 10 euroa.

Tilaa logotuotteet tästä

Jukka Kekkonen: Kekkosen kynästä – Diagnoosi Suomesta

Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professorin kirjoituksia demokratiaa kaventavista muutoksista, hyvinvointivaltiota uhkaavasta rapautumisesta ja oikeusvaltion periaatteiden joutumisesta vaakalaudalle. Teoksen kirjoitukset piirtävät terävän ja karun kuvan 2000-luvun yhteiskunnallisista muutoksista. Saatavilla 10 euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Clasu ja Tampere

Uolevi Itkosen kirjoittama Tampereen klassillisen lyseon satavuotishistoriikki vuodelta 2001. Teos on saatavilla viiden euron hintaan.

Tilaa kirja tästä

Muuta yhdistyksen omaa julkaisutoimintaa

Koulun täyttäessä 100 vuotta julkaistiin juhlakirja Muuttuvat ajat, jonka kirjoittajina oli yhdeksän todella tunnettua klassikkoa arkkipiispa ja yliopistomies Mikko Juvasta taloustieteilijä ja Suomen Pankin pääjohtaja Klaus Warikseen.

Yhdistyksen täyttäessä 30 vuotta julkaistiin juhlakirja Fraternitas Classicorum, jossa kirjoittajia oli 16, ylioppilaasta kahteen rehtoriin ja useaan professoriin, ehkä tunnetuimpina Osmo Ikola ja Heikki Koskenniemi.